(3 kuličky Nové koření, 3 kuličky Pepř, špetka Tymiánu, Bazalky a Zázvoru)
100 g plátky mandlí
petrželka na ozdobu
Postup:
Na oleji zpěníme na kousky nakrájenou cibulku, přidáme tuňákové kousky Estass, smetanu a paštikové koření. Necháme 5 min. zatáhnout, rozmixujeme se 140g másla v robotu a máme hotovo. Vyložíme formu na srnčí hřbet alobalem a nalijeme paštiku. Dáme na 30 min. do ledničky...
Postup:
Vyndáme a posypeme plátky mandlí a zalijeme rozpuštěným máslem (cca 20g) a ozdobíme petrželkou. Za 24 hod. vyklopíme a dozdobíme i nahoře.
Variace:
Můžeme tvořit různé variace, např. přidat do paštiky kešu oříšky, pažitku, sladkou papriku nebo pikantní koření...