Domácí tuňáková paštika s mandlemi 🐟

500 g tuňákové kousky Estass
1 malá cibulka
160 g máslo
100 ml smetana 33%
paštikové koření - koupíme nebo uděláme
(3 kuličky Nové koření, 3 kuličky Pepř, špetka Tymiánu, Bazalky a Zázvoru)
100 g plátky mandlí
petrželka na ozdobu

Na oleji zpěníme na kousky nakrájenou cibulku, přidáme tuňákové kousky Estass, smetanu a paštikové koření. Necháme 5 min. zatáhnout, rozmixujeme se 140g másla v robotu a máme hotovo. Vyložíme formu na srnčí hřbet alobalem a nalijeme paštiku. Dáme na 30 min. do ledničky...

Vyndáme a posypeme plátky mandlí a zalijeme rozpuštěným máslem (cca 20g) a ozdobíme petrželkou. Za 24 hod. vyklopíme a dozdobíme i nahoře.

Můžeme tvořit různé variace, např. přidat do paštiky kešu oříšky, pažitku, sladkou papriku nebo pikantní koření...

A dobrou chuť.

Doporučuji vyzkoušet - nejlepší recept, co jsem vyzkoušela...