Naše osvědčené, vyzkoušené a úžasnéRecepty

Plněná tuňáková roláda


Martin Popelka - prodejce Praha
Plněná tuňáková roláda
Ingredience:

Potřebujeme na tuňákovou směs:

30 dkg  tuňákové kousky Estass

3 housky (včerejší)

4 vajíčka

mléko, strouhanka, sůl, pepř dle chuti

Plněná tuňáková roláda
Ingredience:

A na náplň :

10 dkg moravské uzené (nebo šunka)

10 dkg plátkový sýr

2 vajíčka

kyselé okurky a kapie

Plněná tuňáková roláda

Do zapékací misky dáme na dno část tuňákové směsi a na to pokládáme plátky sýra, uzeného, nakrájené kyselé okurky, 2 vajíčka umíchaná na másle a kapie. Pak nahoru dáme zbytek tuňákové směsi, rozetřeme a vytvoříme roládu.

Plněná tuňáková roláda
Postup:

Housky nakrájíme na kostičky a dáme do misky, zalijeme je mlékem, aby se rozmočily (cca na 1 hod.). Přidáme tuňákové kousky, 4 vajíčka, osolíme a opepříme. Pokud je směs řídší, zahustíme strouhankou.

 

Plněná tuňáková roláda
Postup:

Pak dáme nahoru zbytek tuňákové směsi, rozetřeme a vytvoříme roládu. Lehce zalijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 175° cca 1 hod.

Plněná tuňáková roláda

Podáváme a dobrá je i za studena.

Plněná tuňáková roláda