Plněná tuňáková roláda

Potřebujeme na tuňákovou směs:
30 dkg tuňákové kousky Estass
3 housky (včerejší)
4 vajíčka
mléko, strouhanka, sůl, pepř dle chuti

A na náplň :
10 dkg moravské uzené (nebo šunka)
10 dkg plátkový sýr
2 vajíčka
kyselé okurky a kapie

Do zapékací misky dáme na dno část tuňákové směsi a na to pokládáme plátky sýra, uzeného, nakrájené kyselé okurky, 2 vajíčka umíchaná na másle a kapie. Pak nahoru dáme zbytek tuňákové směsi, rozetřeme a vytvoříme roládu.

Housky nakrájíme na kostičky a dáme do misky, zalijeme je mlékem, aby se rozmočily (cca na 1 hod.). Přidáme tuňákové kousky, 4 vajíčka, osolíme a opepříme. Pokud je směs řídší, zahustíme strouhankou.

Pak dáme nahoru zbytek tuňákové směsi, rozetřeme a vytvoříme roládu. Lehce zalijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 175° cca 1 hod.

Podáváme a dobrá je i za studena.
