Naše osvědčené, vyzkoušené a úžasnéRecepty

ZAPEČENÉ BRAMBORY trochu jinak, plněné tuňákem ESTASS. 🐟


z našeho FB Prodej tuňáka Estass
ZAPEČENÉ BRAMBORY trochu jinak, plněné tuňákem ESTASS. 🐟
Ingredience:

5/6 vetsich brambor cca.100g tunaka Estass 1 cibulku... cca.50g strouhany syr 3-5 feferonek ci papricek podle chuti petrzelku, trocha smetany, kousek masla parmesan sul & pepř

ZAPEČENÉ BRAMBORY trochu jinak, plněné tuňákem ESTASS. 🐟
Postup:

Vetší brambory uvaříme, neloupáme. Vrchní cast odříznout (trochu i spodek, aby lepe staly). Lžičkou opatrně vyjmeme z části vnitřek brambor. Spodní cast ponecháme tak 0,5cm aby směs nevytekla. Z tuňáka, z 1/2 vyjmuté části z brambor(co zbyde, dělám např. polévku), strouhaného sýra, nadrobno cibulky, nadrobno nakrájených papriček (ja rada jalapenos), petrželky, soli, pepře dle chuti a podle potřeby se smetanou smícháme směs.

ZAPEČENÉ BRAMBORY trochu jinak, plněné tuňákem ESTASS. 🐟

Plníme do brambor. Povrch brambor je možné posypat parmazánem.

ZAPEČENÉ BRAMBORY trochu jinak, plněné tuňákem ESTASS. 🐟

Peceme pri ca.200° tak 20 min. do zlatova.

ZAPEČENÉ BRAMBORY trochu jinak, plněné tuňákem ESTASS. 🐟

Na hotovou horkou bramboru můžete pro chuť dat kousek másla. Hotovo. Zdobeni je fantazii kuchaře/ky. Velice dobra varianta i jako tradičně dělané zapečené brambory.

ZAPEČENÉ BRAMBORY trochu jinak, plněné tuňákem ESTASS. 🐟

Dobrou chuť.

ZAPEČENÉ BRAMBORY trochu jinak, plněné tuňákem ESTASS. 🐟
Deutsch:

ÜBERBACKENE KARTOFFELN ein wenig anders, mit THUNFISCH ESTASS FÜLLUNG. Zutaten: 5/6 größere Kartoffeln cca.100g Thunfisch Estass 1 kl. Zwiebel cca.50g Emmentaler (gerieben) 3-5 Peperoni, Jalapenos oder Paprika nach Geschmack Petersilie, ca.2EßL. Sahne, kl. Stück Butter Parmesan / oder Emmentaler / Salz & Pfeffer.

Wenn gewünscht mit Parmasan bestreuen und bei 200° ca. 20 Min überbacken. Über fertige Kartoffeln gib ich wenig Butter und garniere mit Salat. Fertig. Andere Variante kann man wie gewöhnlich überbackene Kartoffeln machen (Kartoffeln in Scheiben schneiden, Masse drüber und überbacken). Guten Appetit!