Naše osvědčené, vyzkoušené a úžasnéRecepty

Zapečené tuňákové kousky s bešamelem


od Lukáše Hoďánka - Potraviny Komařice, Srnín
Zapečené tuňákové kousky s bešamelem

Připravíme si

500g Estrass Tuňák v rostlinném oleji

500g těstovin

200ml kečup

2 čajové lžičky koření pasta asciutta

sůl

olej

2 lístky nakrájeného čerstvého libečku

400g eidam strouhaný

200g nivy strouhané

Bešamel

600 ml mléka

60g másla

3 polévkové lžíce hladké mouky

3 trojúhelníčky taveného sýra

sůl

Zapečené tuňákové kousky s bešamelem

Těstoviny uvaříme dle návodu a scedíme. Připravíme si bešamel – do kastrůlku dáme vařit mléko, mouku a sůl, vše řádně promícháme. Přidáme máslo, sýr a za stálého míchání vaříme 10 minut. Tuňákové kousky smícháme s kečupem, kořením a prohřejeme.

Zapečené tuňákové kousky s bešamelem

Zapékací mísu vršíme následovně: ¼ bešamel, ½ těstovin, posypeme libečkem, ¼ bešamelu, 1 lžíce eidamu, tuňáková směs, ¼ bešamelu, ½ těstovin, 3 lžíce eidamu, ¼ bešamelu. Zapékáme – 200°C, 45 minut.

Zapečené tuňákové kousky s bešamelem

Jednotlivé porce posypeme strouhanými sýry a podáváme se salátem dle chuti (okurkový, rajčatový,...).