Zapečené tuňákové kousky s bešamelem

Připravíme si
500g Estrass Tuňák v rostlinném oleji
500g těstovin
200ml kečup
2 čajové lžičky koření pasta asciutta
sůl
olej
2 lístky nakrájeného čerstvého libečku
400g eidam strouhaný
200g nivy strouhané
Bešamel
600 ml mléka
60g másla
3 polévkové lžíce hladké mouky
3 trojúhelníčky taveného sýra
sůl

Těstoviny uvaříme dle návodu a scedíme. Připravíme si bešamel – do kastrůlku dáme vařit mléko, mouku a sůl, vše řádně promícháme. Přidáme máslo, sýr a za stálého míchání vaříme 10 minut. Tuňákové kousky smícháme s kečupem, kořením a prohřejeme.

Zapékací mísu vršíme následovně: ¼ bešamel, ½ těstovin, posypeme libečkem, ¼ bešamelu, 1 lžíce eidamu, tuňáková směs, ¼ bešamelu, ½ těstovin, 3 lžíce eidamu, ¼ bešamelu. Zapékáme – 200°C, 45 minut.

Jednotlivé porce posypeme strouhanými sýry a podáváme se salátem dle chuti (okurkový, rajčatový,...).